woensdag 25 september 2019

Parfum word er verneveld om de geur te onderdrukken


PARFUM word er dagelijks gespoten om de geurlast van nv Remo te onderdrukken.  Het is een tractor die er rondrijd en parfum verneveld om de geurlast te onderdrukken. Vooral de wijk Lindeman  en Berkenbos in Heusden-Zolder en Lillo in Houthalen Helchteren krijgen deze vreselijke geur  van het stort te verwerken, bij sommige bewoners kan je beter de ramen en deuren dicht houden want de stank komt in huis en dan duurt het uren eer je verlost bent geraakt van deze vreselijke walm.
In Berkenbos zijn er al klachten ingebracht  van buurtbewoners die s'avonds een soort van vreselijke brandgeur waarnemen, zelfs dagen aan een stuk komt die geur s'avonds terug. Ik heb het zelf ook waargenomen.
De klachten zijn sinds mei al aan het binnenkomen, toen was het maar om enkele avonden per week. Maar in de warmere periode werd de geurhinder harder waargenomen en zo werd er dagelijks melding hiervan  gemaakt. Maar momenteel zijn de klachten hierrond in dalende lijn. Er zal een gespecialiseerde geurstudie opgestart worden via Olfascan op 01 & 02 oktober. Een eerste screening zal verrichten en wellicht een buurtonderzoek zal opstarten. Meldingen moeten blijven gebeuren als er geurhinder is.