zondag 1 september 2019

Bootcamp van eerste hulp naar eerste hulpverlener

   


Ben jij ook iemand die graag anderen helpt? Was jij ook al toeschouwer bij een incident en dacht je: “Hier moest ik ook kunnen helpen” ?
Dan is dit nu uw moment. De lokale afdeling van het Rode Kruis Heusden-Zolder organiseert een bootcamp van Eerste hulp tot Eerste Hulpverlener.
In het verleden moesten nieuwe vrijwilligers een vrij lang traject doorlopen alvorens ze inzetbaar waren als hulpverlener. In september start Rode Kruis Heusden Zolder met een unieke samengestelde opleiding, waarbij je binnen de 8 weken inzetbaar bent als hulpverlener bij evenementen.  De eerste fase van de opleiding gaat door op 3, 4, 5, 10, 11 en 12 september ‘s avonds. Op zaterdag 7 en 14 september houden we herhalingen voor mensen die ergens een avond gemist hebben. Een echt bootcamp dus. Daarna kom het traject tot hulpverlener. Mensen die vroeger al eerste hulp gevolgd hebben kunnen vanaf half september bij het 2de deel van het traject instappen om dan ook eind oktober hulpverlener te zijn. Vanaf dan is de opleiding minder intensief.
Heb je interesse om vrijwilliger te worden of ken je mensen die interesse hebben mail dan even naar  vorming@heusden-zolder.rodekruis.be.
Het lokale bestuur wil de afdeling nieuw leven inblazen, en heeft vaak meer aanvragen dan de huidige vrijwilligers aankunnen, daarom hebben we dringend behoefte aan nieuwe vrijwilligers.
Als je op een andere manier onze afdeling wil helpen kan dat ook. We zoeken nog versterking voor ons bestuur (heel concreet een secretaris en een PR-verantwoordelijke) om de taken bij de bestuursleden beter te kunnen verdelen. Heb je interesse? Mail naar voorzitter@heusden-zolder.rodekruis.be