dinsdag 24 september 2019

Boek of film?

Ben je fan van een goed boek of toch eerder van een spannende film?  In de kijkclub en de leeskring van onze bib ben je aan het juiste adres. 

De leeskring komt viermaal per jaar samen en bespreekt een vooraf opgegeven werk. Greet Hendrix begeleidt de uitwisseling van ieders ervaringen en bevindingen. Op woensdag 2 oktober bespreekt de leeskring vanaf 19 uur ‘Het boek van de leugenaars’ van Naomi Alderman. Via vier vertellers leren we de levensloop van Yehoshuah kennen, een joodse man die Judea doorkruist om te prediken en zieken te genezen.

Op donderdag 10 oktober is het de beurt aan de filmliefhebbers.  Om 19.30 uur verzamelen ze in onze bibliotheek voor een bespreking van ‘Three billboards outside Ebbing, Missouri’. Nadat er maanden voorbijgaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, laat Mildred Hayes drie controversiële boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg richting haar dorp gericht aan het gerespecteerde politiehoofd. Een donker en komisch drama dat niet voor niets 2 Oscars won. Deelnemers bekijken thuis gratis de film en wisselen later onder de deskundige begeleiding van Johan Simons hun persoonlijke kijkervaring uit.  Een leuke manier om met een ander oog naar films te kijken.

Niet-leden kunnen ook deelnemen, inschrijven is wel verplicht.

Info: Bibliotheek - 011 80 80 90 - bibliotheek.reservaties@heusden-zolder.be