maandag 11 februari 2019

Persbericht Politie Zone H|Z Verkeershinder door werken - deel 3


Op vrijdag 08/02/2019 heeft een verkeersploeg van onze diensten toezicht gehouden op het verkeer op het kruispunt van de Meylandtlaan, Bieststraat en OLVstraat. Ze hebben de opstoppingen door verkeersdrukte en door de aangepaste signalisatie trachten te herleiden tot het minimum.

Om de overlast tot een minimum ter herleiden is er voor het verkeer op de Meylandtlaan komende van Beringen en rijdend richting Zonhoven, een verbod op linksaf draaien ingevoerd op het kruispunt met de Bieststraat. Deze mensen dienen verderop de rotonde te nemen en dan afdraaien naar Zolder centrum. Helaas heeft de ploeg vastgesteld dat verschillende bestuurders de borden negeren & op het kruispunt blijven wachten om toch linksaf te draaien. Achter hun blijft natuurlijk een lange rij wachtende auto’s staan. In sommige gevallen zijn er bestuurders die zich op de rijstrook voor het tegenliggend verkeer zetten om af te draaien.

We hebben de signalisatie nagekeken en ze werd correct geplaatst. De mens is eerder geneigd om zijn gewoontes aan te houden, met de nodige overtredingen helaas. We noteerden 16 overtreders verleden vrijdag tijdens ons toezicht ter plaatse.

Onze prioriteit blijft het regelen van verkeer en toezicht houden, maar verbaliseren blijft ook een onderdeel van ons takenpakket. We blijven dagelijks toezicht houden.