vrijdag 11 januari 2019

Senioren Zandloper krijgen toelichting en rondleiding bij de brandweer

Toelichting rond brandpreventie met rondleiding bij de brandweer van Heusden-Zolder op maandag 28 januari omstreeks 14 uur.
Veiligheid is een belangrijk thema voor iedereen in onze samenleving en het zijn senioren die een steeds grotere groep binnen deze samenleving vormen. Zich veilig kunnen bewegen in het verkeer, genieten van een actief en sociaal leven, in gemoedsrust je dagelijkse zaken kunnen behartigen, zijn dingen die we vaak als vanzelfsprekend beschouwen. We leven in een samenleving die constant in verandering is en waar berichten over criminaliteit en onveiligheid ons steeds sneller bereiken via de (sociale) media. Senioren voelen zich hierdoor vaak niet veilig in een samenleving die constant in beweging is. Om de weerbaarheid van deze mensen te verhogen en ze veiliger te doen voelen in het dagelijkse leven werd het project "Senioren en Veiligheid" ontwikkeld.
U rijdt zelf tot aan de brandweer (Koerselsebaan 59) voor deze rondleiding. De deelname kost €4. Er kunnen max. 30 personen deelnemen, als je er graag bij bent, is het aangeraden om je snel in te schrijven!