vrijdag 11 januari 2019

Okra Heusden viert nieuwjaarsfeest.


 
 
Vanmiddag vieren 125 leden van OKRA het jaarlijkse nieuwjaarsfeest in het Kuipershof.
Voorzitter Maurice Mues wenste namens OKRA iedereen en hun familie het allerbeste voor 2019. Ook werd er even teruggedacht aan zij die er niet meer zijn, maar de herinneringen blijven die als parels zijn op de bodem van de Levenszee.
 In 2018 hadden we heel veel activiteiten. Feesten bij Nieuwjaar, in de lente en in de herfst. Maar ook het zangkoor, de dansgroep en de fietsclub werd er gefeest. We gingen voor Mariavieringen naar Maastricht, we bezochten het Biebosch in de nabijheid van Dordrrecht, en we waren op verlof in Sauerland, vijf dagen lang  werd ook goed gezongen door ons koor Singhet Scone op repetitie en meerdere keren op verplaatsing. Hof ter Bloemen, in onze kerk, voor nierpatiënten en overal waar mens ons vroeg.

De fietsers waren zeer actief vanaf de tweede Paasdag tot eind september op maandag en 2 maand extra op donderdag. De dansgroep danste op dinsdag en had samen mt Koersel een dansnamiddag in St Baaf. Kaartspelen en Rummicup in Hof ter Bloemen. Krea heeft opgehouden met knutselen. We kunnen met fierheid zeggen dat OKRA (KBG) dit jaar 65 jaar bestaat, laat ons daarop het glas heffen voor dit jubileum jaar. Dan werden er nog activiteiten opgesomd die dit jaar zullen plaats vinden.

Ook mijnheer pastoor was uitgenodigd. In zijn verhaal had hij het over Sint Fransiscus en de Sultan. Er werd een kort gebed voorgelezen waarna het tijd was voor een fijne babbel en mooie achtergrond muziek. Maar zover waren we nog niet. In Heusden zit ook nog muzikale senioren. Zo speelde Alfons Camp een paar gekende deuntjes op zijn mondharmonica. Ander zingtalent was er met Armand Geukens, hij zong een internationaal repertoire bijeen. ook werd Maria Dezwarte niet vergeten, haar prachtige stem vertolkte een lied van de "Man en de Zee". Na deze meer dan geslaagde optredens mochten de garçons van dienst aanrukken met de borden vol lekkers. Na afloop nog een lekkere tas koffie en een babbel om dit nieuwjaarsfeest af te sluiten. Met veel dank aan Joseph Bams voor deze info en foto's