vrijdag 7 december 2018

Persbericht PZ H/Z => Parking langs Glas Ceyssens

Afgelopen dagen en weken hebben wij verschillende klachten gekregen het wildparkeren van voertuigen voor export, aanhangwagens en personenauto's met buitenlandse nummerplaten. Blijkbaar hebben buitenlandse voertuigtransporteurs hun verzamelpunt georganiseerd aan een openbare parking in Brancardiershof. Op de parking en in de nabije omgeving is er ook heel veel zwerfvuil te vinden en uitwerpselen van mensen.

We hebben onze patrouilles en acties hierop toegespitst en de chauffeurs gevraagd om hun afval op te ruimen en zeker niet hun behoeften in het wild daar te doen. Alle voertuigen en aanhangwagens zijn gecontroleerd op 29/11. Tijdens deze controle is gebleken dat 1 voertuig niet verzekerd was, waardoor wij het getakeld hebben. Op 06/12 om 18u30 hebben wij opnieuw een autotransporteur kunnen controleren op de Koolmijnlaan. Wij hebben toen kunnen vaststellen dat de nummerplaat die op het voertuig hing niet geldig was. Hierop hebben wij het parket gebeld en opnieuw het voertuig laten takelen voor niet verzekering. De drie personen aan boord van het voertuig waren in orde met hun papieren en mochten beschikken.

Deze morgen, 07/12, hebben wij een bijkomende patrouille gestuurd naar de parking op Brancardiershof maar deze was leeg. Voorlopig staan er geen wagens. Tijdens hun patrouille hebben ze wel twee aanhangwagens zien staan op de Vogelsancklaan, maar deze waren volledig in orde met hun inschrijving en verzekering.

Onze nieuwsdienst had hier eerder al een nieuwsflits over gebracht LEES DEZE HIER