woensdag 20 december 2017

Hebad 1G treft Waterloo in de halve finales

 
Gisteren werd in Kraainem geloot voor de halve finales in de nationale competitie. Voor deze halve finales zijn al de teams, uit de nationale competitie,in Anderlecht te gast bij Bad ‘79 op zaterdag 10 februari 2018. Hebad treft in de halve finale van de playdowns in 1ste nationale met Waterloo een tegenstander van formaat. Hopelijk kunnen ze de gekwetsten Metha Knuth en Frodo Holemans recupereren.

De tweede halve finale in de playdowns gaat tussen Olve en Lebad. De winnaars van de playdowns spelen voor de plaatsen 5 en 6. Aangezien er maar één daler is in 1ste nationale strijden de verliezers van de halve finale voor het behoud. Al de finales gaan door op zaterdag 17 februari 2018 in Erpe-Mere. In de playoffs van 1ste nationale zijn er twee mooie affiches met W&L 1G tegen DZ’99 en Pluimplukkers 1G tegen uittredend landskampioen Bad ‘79 1G.

 In 2de nationale gaan de halve finales in de playoffs tussen titelfavoriet Dijlevallei en Pluimplukker 2G en een Waals onderonsje tussen Bad ‘79 2G en Grace. In de playdowns spelen de teams onmiddellijk met het mes tussen de tanden aangezien de verliezers van de halve finales degraderen naar de liga terwijl de winnaars hun verblijf in 2de nationale verlengen. Lokerse neemt het op tegen W&L 2G en Doornik moet Zwijndrecht partij geven. Met veel dank aan Julien Nys